spacer
spacer
spacer
header

Jubileum aanbieding:
Paleta Ibérica Bellota Reserva

paleta-bellota.jpg

Wij bestaan 10 jaar! Profiteer van deze speciale aanbiedingen:
Paleta Ibérica de Bellota Reserva (Voorpootham) ca. 24 maanden gerijpt van maar liefst 5,0-5,5 kilo voor slechts 143,00 € incl. verzendkosten en gratis hamsnijmes! Een hamklem erbij kost je maar 10,00 € extra. Topkwaliteit Ibérico de Bellota Reserva hammen uit de Pedroches en Extremadura, meerdere jaren bekroond! 
Direct uit voorraad leverbaar.
 

Kennismakingsaanbieding:


Cayetano sobre JAMON BELLOTA


Wil je eerst proeven voor je een hele ham in huis haalt, of iemand aangenaam verrassen met een pakje heerlijke Ibérico de Bellota ham ( 100 g.) van de achterpoot, bestel deze dan voor slechts 16,95 € inclusief verzendkosten binnen NL.
En bevalt deze Bellota ham, dan krijg je ook nog eens 10,00 € korting op de aanschafprijs van een hampoot.
Direct uit voorraad leverbaar.

Hamhouder Gondola

jamonero  doos-120

Originele houten Spaanse hamhouder. Prima stevige kwaliteit; onmisbaar om een Spaanse ham in te zetten en om prachtige dunne plakjes te kunnen snijden. Direct uit voorraad leverbaar. Nu van Euro 32,00 voor slechts Euro 22,00! (Euro 28,50 incl. PostNL verzendkosten). BESTELLEN KAN OP DE NIEUWE SITE WWW.SPAANSEHAM.NL: KLIK HIER!

Hamsnijmes Cuchillo

hamsnijmes 120

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Origineel Spaans hamsnijmes met houten handvat. Mooi lang, dun en flexibel mes. Onmisbaar om mooie plakjes van uw Jamón Ibérico te snijden. Slechts Euro 9,25 (Euro 12,59 incl. PostNL verzendkosten). Direct uit voorraad leverbaar.

BESTELLEN KAN OP DE NIEUWE SITE WWW.SPAANSEHAM.NL: KLIK HIER!

Chorizo Ibérico de Bellota

CHORIZO-100

De lekkerste en beste Spaanse Chorizo Ibérico de Bellota. Topkwaliteit voor slechts Euro 13,90 per stuk van ca. 500 gram.(Euro 20,40 incl. PostNL verzendkosten). Direct uit voorraad leverbaar.

BESTELLEN KAN OP DE NIEUWE SITE WWW.SPAANSEHAM.NL: KLIK HIER!

Salchichón Ibérico de Bellota

salchichon iberico Jabugena-100

De lekkerste en beste Spaanse Salchichón Ibérico de Bellota. Topkwaliteit voor slechts Euro 13,90 per 500 gram.(Euro 20,40 incl. PostNL verzendkosten). Direct uit voorraad leverbaar. 

BESTELLEN KAN OP DE NIEUWE SITE WWW.SPAANSEHAM.NL: KLIK HIER!

Lomo/lomito Ibérico de Bellota

lomo-100

Eerste kwaliteit Lomo Ibérico de Bellota: een fantastisch en verfijnd product voor de echte kenners en liefhebbers! Spaanse topkwaliteit voor slechts Euro 27,50 per stuk van ca. 500 gram.(Euro 34,00 incl. PostNL verzendkosten). Direct uit voorraad leverbaar. 

BESTELLEN KAN OP DE NIEUWE SITE WWW.SPAANSEHAM.NL: KLIK HIER!

 

 

D.O. (Denominación de Orígen)

KLIK HIER VOOR ONZE TOTAAL VERNIEUWDE WEBSITE MET EEN NOG GROTER AANBOD: WWW.SPAANSEHAM.NL

 

D.O.P.: Denominación de Orígen Protegida. U zult deze benaming of kwaliteitsaanduiding wel eens zijn tegen gekomen bij het aanbod van Spaanse hammen.

 

Deze Denominación de Orígen Protegida (Naam van Beschermde Oorsprong letterlijk), is een keurmerk dat de plaatselijke provincie aan die leveranciers verstrekt die voldoen aan de eisen die zo'n keurmerk stelt. Dit heeft vaak te maken met waar de varkens vandaan komen, welk soort dit betreft, waar deze opgroeien en met welk voedsel, waar ze geslacht worden en waar/hoe de Spaanse hammen rijpen.

 

De varkens waar deze ham vandaan komt, worden van hun geboorte tot het moment van verkoop uitgebreid gecontroleerd door een gespecialiseerd instituut dat door de desbetreffende provincie in het leven is geroepen, vaak bestaande uit dierenartsen en veterinaire specialisten.

 

Er zijn verschillende D.O.P.'s per provincie. Zo staat de D.O.P. uit Salamanca (Guijuelo) toe de varkens na volgroeiing uit andere delen van Spanje te halen (meestal uit Extremadura) en deze zelf te slachten, te bereiden en te rijpen. De D.O.P Dehesa de Extremadura is het meest authentieke keurmerk, waarbij de varkens, de groei, de volgroeiing in de eigen Dehesa, het slachten, bereiding en rijping louter en alleen in de Extremadura plaatsvindt. Hetzelfde geldt voor de hammen afkomstig uit de Pedroches (Córdoba), veelal ook 100 % Iberisch rasvarkens.

 

De Denominación de Origen Protegida Jamón de Huelva (Jabugo) staat ook zeer hoog in aanzien. Deze D.O.P. kent de mogelijkheid om ook varkens uit de Extremadura te halen die dan in de eigen natuurlijke omgeving (Dehesa) volgroeien en in Jabugo e.o. dan geslacht, bereid en gerijpt worden.

 

Van de D.O.P. gecertificeerde hammen doen alleen de Extremadura, Pedroches en Huelva de noodzakelijke en door EU vereiste controles in het veld, bij die van Salamanca (Guijelo) ontbreekt dus deze belangrijke controle, reden waarom ze ook goedkoper kunnen worden aangeboden en in wisselende kwaliteiten.

 

Spaanseham.nl biedt uitsluitend een selectie van de beste Ibérico de Bellota kwaliteitshammen uit de 3 meest vooraanstaande en betrouwbare gebieden in Spanje:
- Huelva (Jabugo)
- Extremadura
- Pedroches

 

En wilt u D.O.P. gelabelde Jamón Ibérico kopen, kijk dan bij ons aanbod per gebied, de smaak is onovertroffen en qua oorsprong gegarandeerd. Ook dat is óns keurmerk!

 

Denominación de Origen Protegida Jamón de Huelva: extra informatie.

De Denominación de Origen Protegida Jamón de Huelva is erkend door de Europese Unie. Bij een dergelijke Denominación de Origen Protegida (D.O.P.) wordt het gehele proces van het opgroeien van de Ibérico varkens tot het produceren/rijpen van de ham nog meer gecontroleerd dan bij de hammen zonder D.O.P.

 

De Denominación de Origen Protegida Jamón de Huelva waakt over de (top)kwaliteit van de Jamones en Paletas, komende van 100% raszuivere Iberische varkens welke opgroeien in de vrijheid van de Dehesa (weide) en waakt tevens over de manier waarop de Jamones en Paletas geproduceerd worden en rijpen in natuurlijke bodega's in de Sierra de Aracena y Picos de Aroche. Dit is een beschermd natuurgebied in het noorden van de provincie Huelva.

 

El Consejo Regulador (Raad van Toezicht) is het leidinggevend orgaan van de D.O.P. Jamón de Huelva en bestaat uit een zeer ervaren en professioneel team. Zij controleren en certificeren de kwaliteit en de oorsprong van alle hammen, en kent de D.O.P Jamón de Huelva toe.

 

Geschiedenis D.O.P. Jamón de Huelva.
De populaire schrijver Lope de Vega had het in 1577 al over de Spaanse ham productie in de Sierra de Aracena. Reeds in 1772 werd in Cumbres Mayores de Hermandad de San Antón Abad opgericht, een gilde gericht op Ibérico ham.

 

Al in 1879 begon de eerste Spaanse ham productie industrie in Jabugo. In het begin van de twintigste eeuw kwam de ham productie hier in een stroomversnelling, met name als gevolg van de ontwikkeling van de spoorlijn. Er ontstond een commercieel netwerk in de mijnstreek van Huelva, Sevilla en de provincie Cádiz.

 

De ham productie heeft zich vervolgens op een indrukwekkende manier verder ontwikkeld. De productie- en rijpingseisen werden geformuleerd en opgeschroefd en op 18 juli 1995 werd de oorsprongsbenaming Jamón de Huelva bekrachtigd in het Boletín Oficial del Estado (BOE, het staatsblad), zijnde el Reglamento de la Denominación de Origen Jamón de Huelva y de su Consejo Regulador.

 

Uiteindelijk, op 27 januari 1998, is de naam Jamón de Huelva geregistreerd als Denominación de Origen Protegida (Beschermde Oorsprongsbenaming) bij de Commissie van de Europese Gemeenschap. De Raad van Toezicht zetelt in het kenmerkende Edificio del Tiro, ontworpen door architect Aníbal González, in de gemeente Jabugo.

 

Gebied D.O.P. Jamón de Huelva.
Het gebied met Dehesas (weiden) vol grassen, steeneiken en kurkeiken waarvan de hammen de D.O.P. Jamón de Huelva mogen dragen is beperkt. Het betreft alleen de provincies Badajoz en Cáceres in Extremadura en Cordoba, Huelva, Sevilla, Cádiz en Malaga in Andalucia.

 

De basis voor de echte D.O.P. Jamón de Huelva is natuurlijk de Cerdo de raza Ibérica, ofwel het 100% raszuivere Iberische varken. 

 

Vervolgens de Dehesa, de natuurlijke leefomgeving waar deze Ibérische varkens opgroeien en zich ontwikkelen. Een fantastisch gebied waar de varkens vrij rond lopen en zich volop voeden met alles wat de natuur hen daar te bieden heeft: grassen, eikels (Bellotas), paddestoelen, knollen etc.

 

En tot slot de totale vrijheid waarin de varkens zich kunnen bewegen, een unieke levenswijze welke ook bijdraagt aan de uitzonderlijke kwaliteit van de beroemde Jamón de Huelva.
Het productie gebied wordt begrensd door de 31 dorpen van de Sierra de Aracena en Picos de Aroche, met name Aracena, Aroche, Corteconcepción, Cortegana, Cumbres Mayores, Jabugo en Santa Olalla del Cala. In dit gebied bevinden zich de Bodegas waar de hammen rijpen en natuurlijk de eerder genoemde Dehesa van de Sierra Morena, een door de Unesco erkend beschermd natuurgebied.

 

Precies binnen dit specifieke gebied, met een gemiddelde hoogte van 572 meter boven zeeniveau en een jaarlijkse neerslag van 1048 lier per vierkante meter, zijn de omstandigheden voor het langzaam op een volledig natuurlijke manier drogen en rijpen ideaal, volledig zonder kunstmatig ingrijpen door de mens. Enkel en alleen het verstrijken van de tijd en het uitzonderlijke microklimaat van de Sierra Morena, een zeer bevoorrecht gebied op aarde, bepalen het tempo van de totstandkoming van een zeer bijzondere Iberisch ham van absolute topkwaliteit: de enige echte Jamón de Huelva.

 

Certificación de la Calidad y el Origen (Kwaliteits- en oorsprong certificaat).
De basis voor de certificering van de oorsprong en de kwaliteit van de D.O.P. Jamón de Huelva vormt de duidelijke en betrouwbare informatie voor de consument midels het beschermde label op elke Jamón en Paleta. De minimale eisen voor deze hammen zijn duidelijk geformuleerd en worden door de Raad van Toezicht keer op keer naar een hoger niveau getild.

 

De uitgebreide en intensieve controle, vastgesteld door de D.O.P. Jamón de Huelva, begint bij identificatie en individuele controle van de varkens in de Dehesa. Daarna gaat deze controle onverminderd door bij alle onderdelen van het productieproces, van slachthuis tot het volledige traject van het drogen en rijpen van de hammen in de Bodega's.

 

Het volledige proces is totaal gecontroleerd en traceerbaar en wordt afgerond met het toekennen van het unieke label van kwaliteit van de D.O.P. Jamón de Huelva als Beschermde Oorsprongsbenaming toegekend voor de unieke kwaliteit.

 

Jamón de Huelva Denominación de Origen Protegida Jabugo

CONSEJO REGULADOR DENOMINACION DE ORIGEN JAMÓN DE HUELVA, Avda. Infanta Mª Luisa 21290 - Jabugo Huelva

 

 

 

Bezoek onze nieuwe website

KOM NU NAAR DE NIEUWE SITE WWW.SPAANSEHAM.NL VOOR EEN NOG BREDER AANBOD!

Spaanse ham snijden op uw feest?

BOEK OP DE NIEUWE SITE WWW.SPAANSEHAM.NL ONZE MAESTRO CORTADOR!

Cinco Jotas: de beste Spaanse ham!

NU TE BESTELLEN OP ONZE NIEUWE SITE WWW.SPAANSEHAM.NL TOP DELICATESSE HAM 5 JOTAS UIT JABUGO!

100% Ibérico D.O.P. uit Jabugo: top kwaliteit!

NU TE BESTELLEN OP ONZE NIEUWE SITE WWW.SPAANSEHAM.NL HAM MET BESCHERMDE HERKOMSTBENAMING UIT JABUGO!

LET OP!

BESTELLING VOOR 18.00 UUR > LEVERING BINNEN 24 UUR

(bij bestelling op maandag t/m vrijdag)

Winkelmandje

Uw winkelwagen is leeg
facebook.png

Maak kennis met een echte Ibérico ham voor slechts 110,00 €:

paleta

Speciaal voor diegenen die nog nooit een echte Ibérico ham geproefd hebben (misschien wel een Serrano, Parma of Ardenner) en dit toch wel eens willen ervaren voor een schappelijke prijs, is er nu de Paleta Ibérica Cebo, een voorpootham van varkens die niet alleen met eikeltjes maar ook met diervoeding zijn groot gebracht. Ruim anderhalf jaar gerijpt en heerlijk van smaak, misschien niet zo intens als de 100 % Bellota, maar toch ook heel lekker! Komt uit de Extremadura en weegt 5,0 à 5,5 kilo en kost nu incl. hamklem, hamsnijmes en verzendkosten slechts 120,00 . En zonder hamklem maar 110,00 €. Direct uit voorraad leverbaar. 

Top Aanbieding Jamón Ibérico de Bellota Reserva (8,0/8,5 kg):

jamon_bellota__cayetano.jpg

DE TOP AANBIEDING VAN 2017: NU EURO 340,00 I.P.V. EURO 360,00. DEZE AANBIEDING GELDT ALLEEN OP ONZE NIEUWE WEBSITE WWW.SPAANSEHAM.NL.
Jamón Ibérico de Bellota Reserva (Top Achterpootham 100 % Bellota) minimaal ca. 36 tot 42 maanden gerijpt van maar liefst 8,0-8,5 kilo voor slechts 349,00 € incl. verzendkosten en gratis hamsnijmes! Tophammen uit de Extremadura! De meerprijs voor een Hamklem Gondola bedraagt maar 10,00 €. 
Direct uit voorraad leverbaar.

Paleta Ibérica de Bellota Reserva, ontbeend

jamon-deshuesado 200

Gemak dient soms de mens: een echte Paleta Ibérica de Bellota Reserva (voorpoot ham), volledig ontbeend. Ideaal voor horeca en catering, maar natuurlijk ook voor thuisgebruik.
DE gewichten van onze ontbeende Paletas variëren van circa 2 kilo tot ruim 3 kilo. Dat is dus heel veel netto gewicht kwaliteitsham, zonder vel, hoef en bot.
In het dropdown menu op www.spaanseham.nl staan onder "Gewicht" de gewichten die op dit moment uit voorraad leverbaar zijn; maak daar de keuze voor het gewenste gewicht van de ontbeende Paleta. Topkwaliteit Ibérico ontbeende hammen uit de Pedroches en Extremadura, meerdere jaren bekroond!
En bij Spaanseham.nl natuurlijk direct uit voorraad leverbaar. 

BESTELLEN KAN OP DE NIEUWE SITE WWW.SPAANSEHAM,NL: KLIK HIER!

Jamón Ibérico de Bellota Reserva, ontbeend

 jamon-deshuesado 200

Gemak dient soms de mens: een echte Jamón Ibérico de Bellota Reserva (voorpoot ham), volledig ontbeend. Ideaal voor horeca en catering, maar natuurlijk ook voor thuisgebruik.
DE gewichten van onze ontbeende Jamones variëren van een kleine 4 kilo tot ruim 5 kilo. Dat is dus heel veel netto gewicht kwaliteitsham, zonder vel, hoef en bot.
In het dropdown menu op www.spaanseham.nl onder "Gewicht" staan de gewichten die op dit moment uit voorraad leverbaar zijn; maak daar de keuze voor het gewenste gewicht van de ontbeende Spaanse ham. Topkwaliteit Ibérico ontbeende hammen uit de Pedroches en Extremadura, meerdere jaren bekroond! En bij Spaanseham.nl natuurlijk direct uit voorraad leverbaar.

BESTELLEN KAN VIA DE NIEUWE SITE WWW.SPAANSEHAM.NL: KLIK HIER!

spacer
© 2003-2018 spaanse-ham.nl. all rights reserved.
spacer